Hoe lekker is het, bij een glaasje wijn ( droge, witte heeft de minste koolhydraten) een belegd toastje te kunnen nemen. Tijdens een borrel, feestje, picknick, barbecue, uitstapje of lekker thuis op de bank. Vele momenten waarbij je dan bedenkt dat het toastje of een stokbrood uit de supermarkt niet geschikt zijn omdat ze helaas veel te veel koolhydraten bevatten. De oplossing zijn deze amandel- pesto toastjes. In een mum van tijd klaar en in een afgesloten bak  in de koelkast kun je er drie dagen mee vooruit. Als vervanger van een koolhydraatarme boterham, kun je er wel vijf nemen en een bijkomend voordeel is dat ze een verzadigd gevoel geven. 

Andere vervangers voor stokbrood of toast als je koolhydraatarm eet zijn: plakjes komkommer, plakjes courgette of plakjes tomaat. Als je iets nodig hebt wat je kunt vullen, dan kun je brede stukjes bleekselderij of komkommer ( door lengte halveren, vruchtvlees eruit en in stukken snijden) voorbereiden.

Succes verzekerd!

Amandel-pesto toastjes Recept

Door DKR Geplaatst: september 15, 2015

  • KHD: 1,0 khd per toastje (16 Porties)
  • Voorbereiden: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totaal tijd: 30 minuten

Hoe lekker is het, bij een glaasje wijn ( droge, witte heeft de minste koolhydraten) een belegd toastje te kunnen nemen. Tijdens een …

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1) Zet alle ingrediënten klaar en weeg wat nodig is af.
  2. 2) Meng alles met een (staaf) mixer in de mengkom.
  3. 3) Maak met je hand balletjes en leg deze met tussenruimte op het bakpapier.
  4. 4) Druk met een klein stukje bakpapier de balletjes plat tot een toastje van ongeveer 1/2 cm dik. Als ze te dun worden, dan worden ze aan de buitenrand snel bruin.
  5. 5) Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Doe de toastjes er 15 minuten in.
  6. 6)Laat ze 5 minuutjes afkoelen en verdeel ze dan over een plank. Geniet ervan!