Dochterlief heeft een wereldreis van acht maanden gemaakt en had bij thuiskomst een leuk souvenir voor DKR meegebracht zodat ik meteen aan de slag kon. Ik heb gekozen voor heerlijke zalm, garnaaltjes, mierikswortel, kappertjes, wat knoflooksaus en verse dille. Omdat er voor de amuselepels niet veel nodig is hebben we als late lunch eerst met zijn tweetjes op het terras gesmuld van hetgeen over was om het vervolgens in het begin van de avond met zijn vijven als amuse te nemen bij het etentje!
Amuse van zalm Recept

Door april 19, 2015
Geplaatst:- KHD: 0,3 khd per portie (6 Porties)
- Voorbereiden: 20 minuten
Dochterlief heeft een wereldreis van acht maanden gemaakt en had bij thuiskomst een leuk souvenir voor DKR meegebracht zodat ik …
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm 0,0 khd
- 100 gram garnaaltjes 0,0 khd
- 50 gram ijsbergsla 0,5 khd
- beetje zelfgemaakte knoflooksaus 0,5 khd
- 5 gram verse dille 0,1 khd
- 2 theelepeltjes mierikswortel 0,5 khd
Bereiding
Zet alle ingrediënten op het keukenblad klaar. De "left over" kun je voor een kleine lunch gebruiken.
Leg een plak zalm op een plank of bord en leg er wat garnaaltjes op. Verspreid met de vingers de mierikswortel eroverheen en tot slot een paar kappertjes.
Leg een paar stukjes ijsbergsla in de lepel. Rol de zalmplak voorzichtig op en breng het in vorm zodat het precies op de amuselepel past.
Plaats de amuselepels in een schaaltje, dek af met aluminiumfolie en zet ze voor zolang in de koelkast.
Doe wat knoflooksaus erop en een takje dille. Serveer de amuse uit en bon appetit!