Dochterlief heeft een wereldreis van acht maanden gemaakt en had bij thuiskomst een leuk souvenir voor DKR meegebracht zodat ik meteen aan de slag kon. Ik heb gekozen voor heerlijke zalm, garnaaltjes, mierikswortel, kappertjes, wat knoflooksaus en verse dille. Omdat er voor de amuselepels niet veel nodig is hebben we als late lunch eerst met zijn tweetjes op het terras gesmuld van hetgeen over was om het vervolgens in het begin van de avond met zijn vijven als amuse te nemen bij het etentje!

Amuse van zalm Recept

Amuse 4

Door DKR Geplaatst: april 19, 2015

  • KHD: 0,3 khd per portie (6 Porties)
  • Voorbereiden: 20 minuten

Dochterlief heeft een wereldreis van acht maanden gemaakt en had bij thuiskomst een leuk souvenir voor DKR meegebracht zodat ik …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Amuselepel 1Zet alle ingrediënten op het keukenblad klaar. De "left over" kun je voor een kleine lunch gebruiken.
  2. Amuse 2Leg een plak zalm op een plank of bord en leg er wat garnaaltjes op. Verspreid met de vingers de mierikswortel eroverheen en tot slot een paar kappertjes.
  3. Amuse 3Leg een paar stukjes ijsbergsla in de lepel. Rol de zalmplak voorzichtig op en breng het in vorm zodat het precies op de amuselepel past.
  4. Amuse 4Plaats de amuselepels in een schaaltje, dek af met aluminiumfolie en zet ze voor zolang in de koelkast.
  5. Amuse 5Doe wat knoflooksaus erop en een takje dille. Serveer de amuse uit en bon appetit!