Een heerlijke DKR chocoladecake met kaneel en pecannoten die uiteraard weinig koolhydraten bevat. Mijn favoriete theesmaak die ik hier graag bij drink is de gekarameliseerde peer van Pickwick. Deze week maar weer eens maken. De cake heeft een nadeel; hij is veel te snel op! Ook lekker in je lunchbox of voor tijdens een lange vergadering!

Voor de cakevorm kun je bakpapier gebruiken welke je eerst onder de kraan een beetje nat maakt, voorzichtig tot een prop vormt en dan uitelkaar haalt om vervolgens de vorm ermee te bekleden. Zeer handig!

Een beetje boter met een kwastje aanbrengen zorgt dat de cake makkelijker van het papier loslaat.

De suiker wordt vervangen door Natrena Stevia of de zoetere versie Natrena Classic vloeibaar.

Het is belangrijk de soyamelk (erg laag in de koolhydraten) niet achterwege te laten. Dit zorgt voor een smeuïge smaak. 

Chocolade-kaneel-pecancake Recept

Kaneel-pecanckae

Door DKR Geplaatst: juli 16, 2014

  • KHD: 4,1 khd per portie (12 Porties)
  • Voorbereiden: 20 minuten
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Totaal tijd: 1 uur 50 minuten

Een heerlijke DKR chocoladecake met kaneel en pecannoten die uiteraard weinig koolhydraten bevat. Mijn favoriete theesmaak die ik …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in de magnetron of in een steelpan op een laag vuur.
  2. Breek de eieren in een kom en klop deze met de garde.
  3. Roer de gesmolten boter, het eimengsel, de Naterna Stevia , het snufje zout en de vanille~essence doorelkaar.
  4. Voeg de kaneelpoeder, de amandelmeel, het chocomengsel (chocolade, slagroom en water) en de soyamelk erdoor.
  5. Als laatste roer je de wijnsteenbakpoeder erdoor en dan doe je het geheel in een ingevette cakevorm ( of bekleed met bakpapier).
  6. cake-DKRLeg de pecannoten bovenop het cakemengsel en bak de cake in 60 min. op 175 graden.
  7. Kaneel-pecanckaeLaat de cake goed afkoelen op een rooster, dan is deze het lekkerst.