Een heerlijke DKR chocoladecake met kaneel en pecannoten die uiteraard weinig koolhydraten bevat. Mijn favoriete theesmaak die ik hier graag bij drink is de gekarameliseerde peer van Pickwick. Deze week maar weer eens maken. De cake heeft een nadeel; hij is veel te snel op! Ook lekker in je lunchbox of voor tijdens een lange vergadering!
Voor de cakevorm kun je bakpapier gebruiken welke je eerst onder de kraan een beetje nat maakt, voorzichtig tot een prop vormt en dan uitelkaar haalt om vervolgens de vorm ermee te bekleden. Zeer handig!
Een beetje boter met een kwastje aanbrengen zorgt dat de cake makkelijker van het papier loslaat.
De suiker wordt vervangen door Steviala Kristal Sweet.
Het is belangrijk de soyamelk (erg laag in de koolhydraten) niet achterwege te laten. Dit zorgt voor een smeuïge smaak.
Chocolade-kaneel-pecancake Recept

Door juli 16, 2014
Geplaatst:- KHD: 4,1 khd per portie (12 Porties)
- Voorbereiden: 20 minuten
- Kooktijd: 60 minuten
- Totaal tijd: 1 uur 50 minuten
Een heerlijke DKR chocoladecake met kaneel en pecannoten die uiteraard weinig koolhydraten bevat. Mijn favoriete theesmaak die ik …
Ingrediënten
- 200 gram roomboter 1,0
- 200 gram amandelmeel 10,0
- 70 gram 85% pure chocolade 14
- 70 gram pecannoten 6,7
- 50 ml soyamelk 1,0
- 15 gram kaneelpoeder 8,0
- 5 gram wijnsteenbakpoeder 3,0
- 4 stuks eieren 2,8
- 50 gram Steviala Kristal Sweet 0,0
- 3 scheutjes slagroom 0,3
- 1 snufje zout 0,1
- 1 scheut Baukje vanille essence 2,0
- 1 scheut water 0,0
Bereiding
- Smelt de boter in de magnetron of in een steelpan op een laag vuur.
- Breek de eieren in een kom en klop deze met de garde.
- Roer de gesmolten boter, het eimengsel, de Kristal Sweet , het snufje zout en de vanille~essence doorelkaar.
- Voeg de kaneelpoeder, de amandelmeel, het chocomengsel (chocolade, slagroom en water) en de soyamelk erdoor.
- Als laatste roer je de wijnsteenbakpoeder erdoor en dan doe je het geheel in een ingevette cakevorm ( of bekleed met bakpapier).
Leg de pecannoten bovenop het cakemengsel en bak de cake in 60 min. op 175 graden.
Laat de cake goed afkoelen op een rooster, dan is deze het lekkerst.
2 Reacties
Het lijkt me heerlijk, maar het chocolademengsel,moet je de chocolade smelten en de rest erdoor roeren om het mengsel te krijgen?Wat een fantastische site met heerlijke recepten, chapeau!!!
Hallo Tines,
Zie hiervoor bij het recept punt 4 Voeg de kaneelpoeder, de amandelmeel, het chocomengsel (chocolade, slagroom en water) en de soyamelk erdoor. Hiermee bedoel ik dat je de chocolade met de slagroom en het water warm maakt in een steelpan onderwijl je blijft roeren. Daarna meng je het door de overige ingrediënten.
Succes ermee! groetjes Daan