Enige tijd voordat de courgetti op de markt kwam, als vervanger voor spaghetti kocht ik een Spirellisnijder van Gefu en ging met de courgettes aan de slag. Twee jaar daarna schafte ik een Domo elektrische spirellimachine aan wat zoveel sneller gaat. Eenmaal klaar met twee of drie courgettes erdoor draaien deed ik het geheel in een pan met kokend water. Nu weet ik wel beter maar daarvoor zijn we ook een paar jaar verder. In plaats van het in kokend water te doen roer ik de slierten meteen door het gerecht en dat is zoveel lekkerder. En wat betreft de courgetti, als ik minder tijd heb dan gaat deze ook weleens kant en klaar mee in de winkelkar.
Vandaag een courgetti met een goeie bite- de champignons in knoflook gebakken, peper en zout erbij. Carbonara pastasaus en Pardano flakes als topping. Heerlijk was het!
Courgetti met knoflookchampignons en carbonarasaus Recept

Door oktober 12, 2019
Geplaatst:- KHD: 13,3 khd per portie (3 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Totaal tijd: 25 minuten
Enige tijd voordat de courgetti op de markt kwam, als vervanger voor spaghetti kocht ik een Spirellisnijder van Gefu en ging met de …
Ingrediënten
- 500 gram A.H. courgetti 15,5 khd
- 500 gram champignons 1,5 khd
- 470 gram pastasaus carbonara (gwoon) 19,7 khd
- 30 gram Pardano flakes 0,0 khd
- 3 tenen geperste knoflook 3,0 khd
- 1 snuf peper 0,1 khd
- 1 snuf zout 0,1 khd
Bereiding
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak met olijfolie en knoflook, peper en zout in de pan.
- Voeg in een wokpan de carbonarasaus ende champignons en verwarm deze goed door.
- Roer de courgetti door de saus en zorg dat het geheel goed warm is.
- Verdeel de inhoud over drie diepe borden en top af met de Pardano flakes! Eet smakelijk!