Een nieuwe variatie koolhydraatarme cakes. Normaliter was je waarschijnlijk gewend een plak cake te nemen waar veel koolhydraten in zaten. Na experimenteren met de ingrediënten die DKR in huis heeft is er een koolhydraatarm cakeje ontstaan.
Het cakeje is niet zo mierzoet als je van een gewone cake gewend bent. Dit komt omdat de suiker achterwege is gelaten. Dat is hetgeen waar we het immers voor doen. Af van die suikerverslaving om uiteindelijk een bloedsuikerspiegel te krijgen die meer in balans blijft.
Je kunt natuurlijk i.p.v. de Käse-Sahne creme iets anders erin doen.
100 gram wijnsteenbakpoeder is gelijk aan 44 g koolhydraten. Een theelepel wijnsteenbakpoeder is niet te wegen (op mijn weegschaal) Hij geeft dan ook nul aan. 5 gram wijnsteenbakpoeder zou 2,2 khd zijn. Vandaar dat ik voor de zekerheid 1,0 khd aanhoud.
Mensen die niet koolhydraatarm eten zullen écht liever overgaan op de koolhydraatrijke cake. Ik verwachtte dan ook niet de smaak daarvan. Het is een keuze om anders te eten en om dan ook aan andere smaken te wennen.
Ik heb er al een paar geproefd…
DKR Amandelcakes Recept

Door oktober 16, 2014
Geplaatst:- KHD: 1,3 khd per portie (14 Porties)
- Voorbereiden: 20 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
- Totaal tijd: 60 minuten
Een nieuwe variatie koolhydraatarme cakes. Normaliter was je waarschijnlijk gewend een plak cake te nemen waar veel koolhydraten in …
Ingrediënten
- 150 gram Griekse yoghurt 4,8 khd
- 100 gram amandelmeel 5,0 khd
- 100 gram roomboter 0,5 khd
- 30 gram Dr. Oekter Käse-sahne creme 4,4 khd
- 3 stuks eieren 2,1 khd
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder 1,0 khd
- 2 theelepels Natrena vloeibaar 0,0 khd
Bereiding
Meng de Griekse yoghurt met de Käse-Sahne creme en de Natrena.
- Doe dan de amandelmeel, de roomboter en de eieren erdoor.
- Als laatste de wijnsteenbakpoeder.
- Schep het mengsel in de vormpjes en zet ze voor 40 minuten in een oven van 175 graden.
- De vormpjes kun je in een bakblik zetten om te voorkomen dat ze gaan schuiven.