Niets leukers dan een gezellig dinertje met je familie of vrienden. De DKR Groente-mozzarella torentjes passen daar uiteraard goed bij. Daarvoor gebruik je 1-persoons schaaltjes waardoor de tafel een nog feestelijkere uitstraling krijgt. Op een bedje van verse, gewokte spinazie in de knoflook bouw je een torentje van verse groenten en mozzarella. Je maakt het af met een cherrytomaatje. Het geheel wordt uiteraard bijelkaar gehouden met een cocktailprikkertje. DKR is helemaal blij met het resultaat!
De vol zoete Tasty tom- trostomaten van Albert Heijn zijn mede dankzij de smaak en het formaat een goede keuze voor dit gerecht. Je bewaard tomaten buiten de koelkast. Onderschat het belang niet van het goed wassen van alle groenten met uitzondering van producten die (3 x) in ijswater zijn gewassen.Dit staat dan op de verpakking vermeldt.
Voor het gerecht snijd je de tomaten’kontjes’ eraf zodat het torentje kan worden opgebouwd met platte plakjes. Dit is natuurlijk ook van toepassing op de mozzarella. Deze reststukjes kun je goed gebruiken voor een een- persoons salade met een beetje olijfolie, balsamicoazijn en wat basilicumblaadjes. Bij de courgette snijd je vanzelf de uiteinden weg.
Hierbij worden verrukkelijke gamba’s met aioli geserveerd.
DKR Groente-mozzarella torentje Recept

Door oktober 20, 2014
Geplaatst:- KHD: 5,2 khd per portie (8 Porties)
- Voorbereiden: 45 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Totaal tijd: 1 uur 5 minuten
Niets leukers dan een gezellig dinertje met je familie of vrienden. De DKR Groente-mozzarella torentjes passen daar uiteraard …
Ingrediënten
- 600 gram verse spinazie 3,6 khd
- 400 gram volzoete Tastytom trostomaten 12,0 khd
- 300 gram courgette 13,5 khd
- 180 gram mozzarella 2,7 khd
- 200 gram cherrytomaatjes 8,0 khd
- 4 teentjes verse knoflook 2,0 khd
- 50 ml olijfolie of zonnebloemolie 0,0 khd
- beetje chili garlic kruiden 0,1 khd
Bereiding
Pak twee handen spinazie uit de zak en roerbak deze in de olijfolie met 1/2 teen knoflook. Doe de spinazie die klaar is in een vergiet en verdeel het alvast op de schaaltjes onderwijl je de tweede portie roerbakt. Herhaal dit totdat de spinazie verwerkt is.
Snijd de courgette in plakjes en bak ze van twee kanten in een beetje olijfolie op een laag vuur in een pan.
- Je zet de schaaltjes voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
- Snijd de mozzarella in de lengte doormidden en vervolgens door drieën om het juiste formaat blokje te krijgen. De uiteinden kunnen in het aparte schaatje erbij.
Je gaat nu beginnen met het maken van een torentje. Leg een plak courgette op de bodem. Daarop een plak tomaat en dan een blokje mozzarella.
Dit herhaal je nogmaals en je steekt er vervolgens een cocktailprikker in.
Je maakt het geheel af met een cherrytomaatje wat je op het uiteinde van de prikker plaatst.
Is het niet een plaatje....