Af en toe kook ik vegetarisch omdat je ook een heerlijke maaltijd zonder vlees kunt bereiden. In de supermarkten verkopen ze al een tijdje pompoenbladen zodat je niet zelf zo’n pompoen hoeft te slachten. Tevens is de lasagne dan koolhydraatarm omdat je geen gewone lasagnebladen gebruikt. Met veel groenten erin heb je dan een heerlijke gezinsmaaltijd. Mits je natuurlijk nog wat andere, extra lekkere ingrediënten toevoegt. Met enige voorbereiding in mijn hoofd was deze missie afgelopen weekend in ieder geval, ook voor mijn kids en man geslaagd!
Als je deze pompoenlasagne gaat maken dan wens ik je succes met de voorbereiding en voor erna alvast smakelijk eten!
Laat je via Instagram of Facebook weten wat je ervan vond?
DKR vegetarische pompoenlasagne Recept

Door april 27, 2020
Geplaatst:- KHD: 21, 4 khd per portie (8 Porties)
- Voorbereiden: 45 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Totaal tijd: 1 uur 30 minuten
Deze lasagne is heerlijk. In plaats van gewone lasagnebladen gebruik je pompoenbladen en uiteraard veel groenten! Je hebt de grootste én een kleinere ovenschaal nodig.
Ingrediënten
- 800 ml Combino arrabbiata saus pikant Lidl 44,0 khd
- 700 gram pompoenlasagnebladen AH 14,0 khd
- 400 gram aubergines 24,0 khd
- 500 gram witte champignons 1,5 khd
- 500 ml Alpro soya cuisine kookroom Jumbo 6,0 khd
- 400 gram rode paprika 24,0 khd
- 200 gram gesneden prei 28,0 hd
- 200 gram creme fraiche 6,0 khd
- 150 gram broccoliroosjes 3,0 khd
- 125 gram Parmigiano Reggiano DOP Flakes 0,0 khd
- 30 gram Italiaanse kruiden voor lasagne Verstegen 8,0 khd
- 6 teentjes geperste knoflook 3,6 khd
- 1/2 pot zongedroogde tomaat Lidl 9,5 khd
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar.
Was alle groenten en snijd deze klein
Maak een inkeping in de prei en spoel het zand ertussen uit. Snijd de prei dan in ringen.
Snijd de aubergine in blokjes en zet ze 10 minuten in een vergiet met zout eroverheen. Spoel het zout er daarna af en dep droog met keukenrol. Bak ze even in een pan met olie aan en voeg als laatste de cremé fraiche erbij. .
Vet de ovenschalen in met een kwast en olijfolie en doe eerst de paprikareepjes erin.
Vervolgens bak je de champignons met de ui en knoflook aan en doet dit erbij.
Dan komt de eerste laag pompoenbladen er bovenop. Dan doe je de aubergine uit de pan eroverheen en een pot arrabbiata rode, pikante saus.
Zo verwerk je alle groenten door ze eerst even aan te bakken en dan in de ovenschalen te doen. Dan een laag rode saus en dan volgt weer een laag pompoenbladen.
Ook de zongedroogde tomaat voeg je ertussen.
Dan doe je de 2 pakjes Alpro cuisine kookroom in een maatbeker en voeg je er een teen knoflook en wat peper, zout en paprikapoeder bij. Schenk het dan over de ovenschalen heen.
Als laatste voeg je de Gran Pardano flakes over de gerechten. Dek de schalen met aliminiumfolie af en zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 - 210 graden. Vervolgens haal je de folie eraf en verwarmd het nogmaals 10 minuten. Eet smakelijk!