Toen mijn twee dochters nog klein waren maakte ik regelmatig de traditionele koude macaroni-salade. Op een warme dag of tijdens de vakantie was het lekker makkelijk en snel klaar en ze kregen toch groenten en vitamientjes binnen. Afgelopen zomer -en dat was me der eentje, toch- bedacht ik dit koolhydraatarm recept, met de naam: DKR zomerse broccolisalade. De basis bestaat uit broccolirijst. Omdat een aantal mensen hem al als erg lekker en fris hadden bevonden, stond hij in juni, tijdens mijn verjaardag ook bij het buffet. Vorige week had ik een opdracht om de catering te verzorgen voor een familiereünie van 50 personen en besloot de DKR broccolisalade ook mee te nemen in mijn voorbereidingen. En dit met succes. De opdrachtgever schreef een paar dagen geleden: ” Man, man die broccolisalade, ongekend lekker. Mijn complimenten Daan, iedereen heeft genoten.”
DKR zomerse broccolisalade

Door oktober 2, 2018
Geplaatst:- KHD: 13,2 khd per portie (4 Porties)
- Voorbereiden: 45 minuten
Een frisse, koolhydraatarme salade die koud het allerlekkerste is. Het kan zowel bij een barbecue in de zomer als bij een kaasfondue in de winterse maanden. Bij een buffet past hij ook perfect.
Ingrediënten
- 400 gram broccolirijst 3,2 khd
- 250 gram volle yoghurt 11,3 khd
- 200 gram kaasblokjes in vieren 0,0 khd
- 150 gram paprika rood( =1 paprika schoon) 6,8 khd
- 100 gram zilveruitjes 8,5 khd
- 100 gram cervelaatworst in stukjes 3,3 khd
- 4 plakken augurk in stukjes 2,3 khd
- 3 eetlepels mayonaise 1,0 khd
- 2 nectarines 11,0 khd
- 1/4 stuk komkommer 2,5 khd
- 1 eetlepel Curry madras (Jonnie Boer) 2,0 khd
- 1 handje bieslook 0,5 khd
- 1 handje peterselie 0,5 khd
- beetje zout 0,0 khd
- peper 0,0 khd
Bereiding
Was de paprika, nectarines en komkommer. Snijd alle ingrediënten waar nodig, in blokjes. Meng het geheel, in een grote kom doorelkaar en zet het gerecht voor een paar uur in de koelkast.
2 Reacties
Heerlijke prei courgette paprika roomkaas oven schotel.
Top!