Wat een smakelijk voorgerecht. Neem twee stuks portobello en maak de bolle kant met een stuk keukenpapier schoon. Van binnen kun je de sporen (donkere gedeelte)voorzichtig met een lepel eruit halen. Je hebt dan meteen meer ruimte om de portobello te kunnen vullen. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden zodat je ze na bereiding meteen een kwartiertje erin kunt schuiven.

Omdat ik uien soms onmisbaar in een gerecht vind, neem ik een beetje gewone ui in plaats van rode ui omdat de laatste beduidend meer koolhydraten bevat. 

Leg er een scherp mesje bij, dat eet zoveel lekkerder als je kleine partjes kunt snijden van de rijkelijk gevulde portobello.

Gewone ui 6,1 khd, rode ui 75 khd per 100 gram

DKR’s Portobello’s Recept

Door DKR Geplaatst: oktober 15, 2014

  • KHD: 11,4 khd per portie (2 Porties)
  • Voorbereiden: 20 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totaal tijd: 35 minuten

Wat een smakelijk voorgerecht. Neem twee stuks portobello en maak de bolle kant met een stuk keukenpapier schoon. Van binnen kun je …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak een teentje knoflook samen met de stukjes paprika in een pannetje en voeg daarna de baconplakjes en de roomkaas toe.
  2. Verdeel de stukjes zongedroogde tomaat en de fetablokjes over de 2 portabello's.
  3. Doe de inhoud van het pannetje in de twee holtes van de portobello's.
  4. Dek het geheel af met de geraspte kaas en druk het even aan.
  5. Zet de portobello's voor een kwartiertje in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!