Heerlijk gerecht, koolhydraatarm en ook nog eens vegetarisch! Met een salade erbij heb je weer genoeg groente gehad. Natuurlijk voeg je allerlei kruiden naar wens toe. DKR koos voor peper en zout, kerrie, Provençaalse kruiden en een teentje knoflook. Als je het pittig wilt dan kan er wat sambal door, of piripiri. Laat maar lekker pruttelen en dien het warm op. Koud de dag erna is natuurlijk ook heerlijk! Als avondeten genoeg voor twee personen. Als lunch of tussendoortje voor zijn vieren. Half uurtje in een voorverwarmde oven van 200 graden en we kunnen aan tafel!
Ei-groentegerecht Recept

Door december 7, 2014
Geplaatst:- KHD: 4,9 khd per portie (4 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal tijd: 40 minuten
Heerlijk gerecht, koolhydraatarm en ook nog eens vegetarisch! Met een salade erbij heb je weer genoeg groente gehad. Natuurlijk voeg …
Ingrediënten
- 100 gram courgette 4,5 khd
- 80 gram rode paprika 3,6 khd
- 75 gram Philadelphia roomkaas 2,6 khd
- 60 gram geraspte kaas 0,0 khd
- 55 ml slagroom 1,7 khd
- 50 gram prei 2,0 khd
- 50 gram snoeptomaatjes 1,6 khd
- 4 stuks eieren 2,0 khd
- 1 teentje knoflook 1,5 khd
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar en vet een ovenschaal met olijfolie in.
Snijd de prei en de paprika in stukjes en verdeel deze over de schaal.
Verdeel vervolgens de courgettestukjes en de tomaatjes over de schaal.
Dan de geraspte kaas.
Klop de eieren met de roomkaas en de slagroom los en doe de kruiden en de uitgeperste teen knoflook erbij.
Zet het ei-groentegerecht voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Lekker met een salade. Eet smakelijk!