Zoooo, dat was me het jaar wel! 2 0 1 5 ! Het jaar waarin de teller richting 5000 Facebookvolgers op Daan’s Koolhydraatarme Recepten gaat! Nooit gedacht, zoveel mooie, positieve en dankbare reacties van vele volgers, te mogen ontvangen! Het jaar waarin just40.nl en DKR een samenwerking zijn aangegaan. Het jaar waarin DKR de eerste stappen als ondernemer ging maken. Het jaar waarin het eerste bedrijf toenadering heeft gezocht tot het leveren van eerlijke producten. Het jaar waarin de voorbereidingen voor de DKR- workshops in volle gang zijn.  Ik wens een ieder een heel gelukkig, liefdevol en bovenal gezond 2016 toe! Wie weet, ontmoeten we elkaar op een van mijn DKR- workshops!

En dan nu, de DKR’s Eindejaarsknaller! Een vitaminebom voor een groot gezelschap, waar je twee ruime ovenschotels voor nodig hebt! Met de Spirelli maak ik dan courgette-slierten ter vervanging van pasta. Een schaal spaghetti voor de liefhebber ontbreekt natuurlijk niet op tafel. DKR slaat altijd veel groenten in en ging daarmee aan de slag. Maak daarbij een salade van little gem (2 stuks) en witlof (3 stuks) 1/3 de Calvé slasaus, kerrie en peper. En eentje van 1 komkommer, 1 potje snoeptomaatjes, 2 eetlepels mosterd, 3 knepen honing (helaas veel khd) en een flinke scheut olijfolie. Is de mosterd te scherp, voeg dan een scheut yoghurt toe. (de salades zijn optioneel, dus qua koolhydraten niet meegenomen in de beschrijving van het gerecht)

Smakelijk eten, op een gloednieuw 2016!

 

Eindejaars-vitamineknaller! Recept

Door DKR Geplaatst: december 30, 2015

 • KHD: 19,4 khd per portie (12 Porties)
 • Voorbereiden: 1 uur 30 minuten
 • Kooktijd: 60 minuten
 • Totaal tijd: 2 uren 30 minuten

Zoooo, dat was me het jaar wel! 2 0 1 5 ! Het jaar waarin de teller richting 5000 Facebookvolgers op Daan's Koolhydraatarme Recepten …

Ingrediënten

Bereiding

 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwijder en spoel af wat nodig is. Zet een grote wokpan op middelhoog vuur aan en rul het gehakt met een scheut olijfolie. Voeg onderwijl de kruiden toe zodat deze zich op meerdere plaatsen verdeeld. Dan de knoflook en de Sambal Oelek.
 2. Voeg de sjalotjes en de champignons erbij en daarna de sugo di pomodoro. Bak ondertussen de spekplakjes krokant in een pan en leg tussendoor de vier porties bijelkaar op een bord.
 3. Voeg de paprika's, de tomaten en de olijven toe. Vet de twee ovenschalen in en verdeel het geheel over de twee schalen. Verdeel de uitgebakken spekrondjes eroverheen.
 4. Voeg weer wat olijfolie in de wokpan en meng de prei, de tomaat en de sperziebonen met de sweet- chilisaus, de crème fraiche en peper.
 5. Snijd de buffermozzarella in plakken en leg deze in de ovenschaal, tussen de spekrondjes.
 6. Verwarm de hetelucht- oven voor op 200 graden en plaats daarna de schalener voor 60 minuten in. Je kunt de schalen het eerste half uur met alufolie afdekken i.v.m. de kaas of de kaas het laatste kwartier toevoegen. Maak de salades klaar! Zie bovenaan voor beschrijving!
 7. Maak ondertussen de courgetteslierten met de Spirelli en kook op het laatst de pasta( =optioneel) Zorg voor hele goede ovenwanten!