DKR heeft iets handigs bedacht en het resultaat was werkelijk een succes! Ken je dat, je wilt een gehaktbal vullen met kaas of andere lekkere dingen en onderwijl je aan het bakken bent komen er scheurtjes of nog erger, de gehaktbal valt uit elkaar! DKR heeft dé oplossing!
Maak gelijke ballen, plet ze ietwat en doe ze in een licht ingevette muffinvorm. Half uurtje in de oven en geen omkijken meer naar.
Succes gegarandeerd!! Eet het met mayonaise, hoe vetter, hoe beter! En lekker dat ze waren….
Ook goed te combineren met een salade of bijvoorbeeld sperzieboontjes of koud in plakjes met wat mosterd!
Gehaktmuffins met mayonaise Recept

Door november 6, 2014
Geplaatst:- KHD: 2,9 khd per portie (6 Porties)
- Voorbereiden: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Totaal tijd: 40 minuten
DKR heeft iets handigs bedacht en het resultaat was werkelijk een succes! Ken je dat, je wilt een gehaktbal vullen met kaas of andere …
Ingrediënten
- 300 gram half om half gehakt 0,0 khd
- 1 stuks ei 0,5 khd
- 1/2 eetlepel gehaktkruiden 5,0 khd
- 2 kleine teentjes knoflook 1,0 khd
- 1 snee Artipan koolhydraatarm brood 7,8 khd
- 50 gram geraspte kaas 0,0 khd
- 30 gram ui 1,8 khd
- beetje chilipoeder 0,3 khd
- beetje cayennepeper 0,3 khd
- beetje zout 0,0 khd
- beetje peper 0,5 khd
Bereiding
- Maak het gehakt aan met het ei , alle kruiden en de knoflook. Doe de geraspte kaas erdoor en voeg de stukjes ui toe. Scheur de boterham in kleine stukjes en roer met een vork goed door. Vet de muffinvorm licht in met wat olijfolie.
Maak 6 gelijke delen en plet de bal een beetje.
Versier het met wat kaas en een uitsteekvormpje.
Verwarm de oven voor op 175 graden en laat de gehaktballen even rusten.
Zet de muffinvorm voor 25 minuten in de oven.
Schep de gehaktmuffins uit de vorm op een plank of bord.
Snijd met een scherp mesje en plak door en haal het door een klodder mayonaise. Niet te versmaden, zo lekker!