Een heerlijk ontbijtgerecht uit het verre Seminyak (Kuta) Indonesië alwaar mijn jongste dochter verblijft. De slogan die haar moeder haar als jong meisje heeft bijgebracht : “Een goed ontbijt kent geen spijt” staat ook tijdens haar wereldreis hoog in het vaandel. Deze foto ontving ik dan ook van haar tijdens haar ontbijtmoment en wil ik bij deze graag met jullie delen. Brood besmeerd met een tomatentapenade, vervolgd door een bedje van gebakken spinazie waarop het gepocheerde eitje met een topping van Hollandaise saus prijkt!

Voor de kookinstructie hoe je een ei pocheert verwijs ik je naar onderstaande link:

http://www.ah.nl/allerhande/video/R-V1324712/ei-pocheren

Aantal koolhydraten in Toscaanse tapenade van bijvoorbeeld de Hema bevat 1,9 g khd per 100 gram.Aantal koolhydraten in Hollandaise saus bevat  5,4 g khd per 100 gram

DKR is uitgegaan van 1 koolhydraatarme boterham en  1 gepocheerd ei omdat dit voldoende zal zijn tijdens een ontbijt in een  koolhydraatarm menu.

Gepocheerd eitje op een bedje van spinazie Recept

Ontbijt Jill

Door DKR Geplaatst: november 1, 2014

  • KHD: 10,4 khd per portie (1 Porties)

Een heerlijk ontbijtgerecht uit het verre Seminyak (Kuta) Indonesië alwaar mijn jongste dochter verblijft. De slogan die haar moeder …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontbijt JillBesmeer het brood met de tapenade.
  2. Kook de eitjes volgens het kookinstructiefilmpje welke bovenstaand is vermeldt.
  3. Roerbak de spinazie met een beetje knoflook en leg de spinazie op de tapenade.
  4. Als de eitjes klaar zijn snijd deze voorzichtig open en leg het op het bedje spinazie.
  5. Maak het geheel af met de Hollandaise saus en wat peper en zout naar smaak.