Vanmorgen besloten om te koken ( ja, ik denk vaak als een van de eerste dingen: wat gaan we eten vandaag) en op tijd de boodschappen gehaald zodat ik dan de rest van de dag niet meer daaraan hoef te denken. Gisteren aten we namelijk heerlijke mosselen in een restaurant, wijntje erbij en genieten geblazen. Echt de hele tijd aan het fornuis staan met dit prachtig weer vind ik minder. Vandaar dat ik koos om gevulde paprika’s te maken. Alleen even vullen en de oven in. En hoe lekker dit gerecht is kun je zelf ervaren door ze te maken, deze gevulde paprika’s. Succes!
Gevulde paprika’s met kipgehakt en kruiden Recept

Door juli 21, 2019
Geplaatst:- KHD: 17,7 khd per 2 stuks (3 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
- Totaal tijd: 45 minuten
Gevulde paprika's met kipgehakt en kruiden. Ik gebruikte 150 ml verse soep om het geheel te binden. dit pakte perfect uit.
Ingrediƫnten
- 600 gram kipgehakt 3,6 khd
- 500 gram rode paprika's (zaadlijsten verwijderd) 30,0 khd
- 150 gram rode uien in blokjes 13,5 khd
- 150 ml gegrilde tomaat basilicum soep A.H. 5,25 khd
- 6 plakjes kaas 0,0 khd
- 2 tl dragon 0,2 khd
- 1 tl kerrie 0,1 khd
- 1/2 tl cayennepeper 0,1 khd
- 1/2 tl hot cajunkruiden 0,1 khd
- beetje peper 0,1 khd
- beetje zout 0,0 khd
Bereiding
Was de paprika's, snijd ze doormidden en maak ze schoon.
Meng het kipgehakt met de kruiden.
Voeg 150 ml saus toe. Ik heb deze soep van AH hiervoor gebruikt omdat ik mijn eigen tomatensoep weer moet gaan aanvullen in de diepvries.
Als je een combioven hebt zet dan de magnetron op 180 en de hetelucht op 200 graden en doe het zonder voorverwarmen 40 minuten in de combioven. Wil je het in de oven maken verwarm deze dan 10 min voor op 200 graden en vervolgens een half uurtje erin. De laatste 10 min een plakje kaas op elke paprika leggen. Eet smakelijk.