Altijd fijn om een gerecht te kunnen voorbereiden om het vervolgens rond etenstijd zo de oven in te kunnen schuiven. Een heerlijk gerecht is dan ook tomaten gevuld met gekruid gehakt. Bij het aanzien van een volle schaal gevulde tomaten herinner ik mijn jeugd waarin mijn moeder dit altijd met veel zorg klaarmaakte. Ik mocht dan meehelpen om de kapjes van de tomaten te snijden, de tomaten met een plastic lepeltje uit te hollen en zout en peper op de bodem te strooien. Mijn moeder kneedde het gehakt met de kruiden en ik vulde de tomaatjes met dit mengsel. Vaak maak ik dit voor mijn dochters omdat ze het ook heerlijk vinden.
Gevulde tomaten uit de oven Recept

Door september 28, 2014
Geplaatst:- KHD: 12 khd per portie (4 Porties)
- Voorbereiden: 20 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
- Totaal tijd: 55 minuten
Gevulde tomaten uit de oven.
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt 0,0 khd
- 1200 gram tomaten 34,8 khd
- 150 gram uien 9,2 khd
- 1/2 theelepel zout 0,0 khd
- 25 gram gehaktkruiden 3,6 khd
- 1 stuks ei 0,0 khd
- 1/2 theelepel peper 0,1 khd
Bereiding
- Was de tomaten en snijd de kapjes eraf.
- Hol de tomaten uit en doe er peper en zout in. Snijd de ui klein.
- Meng het gehakt met de kruiden, de stukjes ui en het ei.
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel en leg ze in een ingevette schaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de tomaten voor 35- 40 minuten erin.
- Lekker met een gemengde salade.