DKR houdt van ovenschotels. Deze keer een mooie combi van tomaatjes, courgette, paprika, prei, mozzarella, kalkoenfilet, uitgebakken spek, kaas, pecannoten, slagroom en diverse kruiden. Lekker met een komkommersalade. Handig om in de loop van je vrije dag klaar te maken en dan hoeft het ’s avonds alleen nog maar in de oven geschoven te worden.
Groenten-ovenschotel Recept

Door september 7, 2015
Geplaatst:- KHD: 17,7 khd per portie (4 Porties)
- Voorbereiden: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal tijd: 45 minuten
DKR houdt van ovenschotels. Deze keer een mooie combi van tomaatjes, courgette, paprika, prei, mozzarella, kalkoenfilet, uitgebakken …
Ingrediënten
- 500 gram tomaatjes 9,5 khd
- 500 gram courgette 22,5 khd
- 250 gram mozzarella 3,8 khd
- 200 gram ontbijtspek 1,0 khd
- 200 gram prei 8,0 khd
- 200 ml slagroom 5,6 khd
- 200 gram jong belegen kaas 6,4 khd
- 150 gram kalkoenfilet in plakken 0,2 khd
- 150 gram rode paprika 6,8 khd
- 50 gram pecannoten 4,8 khd
- 2 tenen knoflook 1,0 khd
- 3 eetl. olijfolie of zonnebloemolie 0,9 khd
- peper 0,1 khd
- paprikapoeder o,1 khd
- kerrie 0,1 khd
- zout 0,0 khd
Bereiding
Leg alle ingrediënten klaar.
Bak het spek in een pan uit totdat het goudbruin is en doe dit in een schaaltje.
Roerbak de courgette met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
Roerbak de prei met olijfolie, kerriepoeder en peper.
Leg de courgette in een ingevette ovenschaal en leg de mozzarella erop.
Snijd de tomaatjes in plakken.
Verdeel ze over de schaal.
Verdeel de kalkoenfilet- plakjes over het geheel.
Vervolgens de gesneden prei.
Dan de paprikaringen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Vervolgens de uitgebakken spekjes en de slagroom( gemengd met 2 tenen knoflook)erbij doen.
En als laatste de plakken kaas en de pecannoten, of andersom. Doe de ovenschotel voor 30 minuten in een oven van 200 graden. Eet smakelijk!
11 Reacties
Hi Daan, gisteren dit recept gemaakt en ….. heerlijk! Hij komt op t lijstje van vaker te maken recepten.
Gr Carla
Superleuk, Carla. Er komt dadelijk een nieuwe ovenschotel online!
Hoi Daan
Groente ovenschotel was verrukkelijk deze maak ik nu wel vaker maar dan bak ik de tomaatjes,of tomaten,toch even,anders.komt er zoveel vocht in de schotel,bedankt voor al die leuke recepten,het afvallen gaat goed,ook al heb ik diabetes1 wel bij een voedings arts geweest mevr v Kemenade
Hallo Judith,
Bedankt voor je leuke reactie. Super dat je ondanks de diabetes 1 succes hebt met afvallen!
Mevrouw van Kemenade heb ik op de radio gehoord! Een top-interview
Groetjes,
Daan
Eet je er verder nog wat bij?
Ja Gerry, de komkommersalade. Toevallig vandaag een DKR recept geplaatst.
Hoii. Vandaag gemaakt 👌🤗 goed gelukt. Wat een heerlijk recept. Voor herhaling vatbaar.
Vandaag gemaakt, heerlijk! Blijft alleen erg nat, doe ik iets verkeerd?
Hallo Anne,
Je kunt alle groenten eerst kort aanbakken en het vocht wat er vanaf komt, weggieten. Daarna doe je de inhoud pas in de ovenschaal.
Een extra optie is om daarna kookroom te gebruiken of de slagroom te mengen met 2 eetlepels creme fraiche. Dit is wat dikker. Kies je voor het het voorbakken van de groente, dan hoeft het geheel nog maar 20 -25 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden.
groet,
Daan
Maria,
Vandaag de groente – ovenschotel gemaakt.
Heel erg lekker, maar de 200 ml. Slagroom die ik eroverheen had gedaan was geen succes.
Alles naar beneden gezakt, de onderste laag was helemaal nat van de slagroom.
Wat doe ik verkeerd en is die slagroom nodig?
Hallo Maria,
Dan zou je het eens kunnen proberen met kookroom of creme fraiche.
Beide zijn wat dikker van substantie.
Groet,
Daan