DKR houdt van ovenschotels. Deze keer een mooie combi van tomaatjes, courgette, paprika, prei, mozzarella, kalkoenfilet, uitgebakken spek, kaas, pecannoten, slagroom en diverse kruiden. Lekker met een komkommersalade. Handig om in de loop van je vrije dag klaar te maken en dan hoeft het ’s avonds alleen nog maar in de oven geschoven te worden.

Groenten-ovenschotel Recept

Door DKR Geplaatst: september 7, 2015

  • KHD: 17,7 khd per portie (4 Porties)
  • Voorbereiden: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Totaal tijd: 45 minuten

DKR houdt van ovenschotels. Deze keer een mooie combi van tomaatjes, courgette, paprika, prei, mozzarella, kalkoenfilet, uitgebakken …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg alle ingrediënten klaar.
  2. Bak het spek in een pan uit totdat het goudbruin is en doe dit in een schaaltje.
  3. Roerbak de courgette met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Roerbak de prei met olijfolie, kerriepoeder en peper.
  5. Leg de courgette in een ingevette ovenschaal en leg de mozzarella erop.
  6. Snijd de tomaatjes in plakken.
  7. Verdeel ze over de schaal.
  8. Verdeel de kalkoenfilet- plakjes over het geheel.
  9. Vervolgens de gesneden prei.
  10. Dan de paprikaringen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  11. Vervolgens de uitgebakken spekjes en de slagroom( gemengd met 2 tenen knoflook)erbij doen.
  12. En als laatste de plakken kaas en de pecannoten, of andersom. Doe de ovenschotel voor 30 minuten in een oven van 200 graden. Eet smakelijk!