DKR houdt van ovenschotels. Handig om in de loop van je vrije dag klaar te maken en dan hoeft het ‘s avonds alleen nog maar in de oven geschoven te worden. Deze keer een mooie combi van tomaatjes, courgette, paprika, prei, mozzarella, kalkoenfilet, uitgebakken spek, kaas, pecannoten, slagroom en diverse kruiden. Lekker met een komkommersalade. 

Groenten-ovenschotel Recept

FullSizeRender 11

Door DKR Geplaatst: september 7, 2015

  • KHD: 17,7 khd per portie (4 Porties)
  • Voorbereiden: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Totaal tijd: 45 minuten

DKR houdt van ovenschotels. Handig om in de loop van je vrije dag klaar te maken en dan hoeft het 's avonds alleen nog maar in de …

Ingrediënten

Bereiding

  1. FullSizeRenderLeg alle ingrediënten klaar.
  2. FullSizeRender 2Bak het spek in een pan uit totdat het goudbruin is en doe dit in een schaaltje.
  3. FullSizeRender 3Roerbak de courgette met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
  4. FullSizeRender 4Roerbak de prei met olijfolie, kerriepoeder en peper.
  5. FullSizeRender 5Leg de courgette in een ingevette ovenschaal en leg de mozzarella erop.
  6. FullSizeRender 6Snijd de tomaatjes in plakken.
  7. FullSizeRender 7Verdeel ze over de schaal.
  8. FullSizeRender 8Verdeel de kalkoenfilet- plakjes over het geheel.
  9. FullSizeRender 9Vervolgens de gesneden prei.
  10. FullSizeRender 10Dan de paprikaringen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  11. FullSizeRender 11Vervolgens de uitgebakken spekjes en de slagroom( gemengd met 2 tenen knoflook)erbij doen.
  12. FullSizeRender 15En als laatste de plakken kaas en de pecannoten, of andersom. Doe de ovenschotel voor 30 minuten in een oven van 200 graden. Eet smakelijk!