Verwacht je gasten? Deze heerlijke lasagne zit boordevol vitamines. In plaats van lasagnebladen te gebruiken maak je plakken courgette. Hiermee bouw je tussendoor de schotel in laagjes op. Dit recept is voor 10 personen. Daarvoor gebruik je een hele grote en een normaal formaat ovenschaal en verdeel je de ingrediënten in verhouding.
Groente lasagne Recept

Door oktober 3, 2014
Geplaatst:- KHD: 16,1 khd per portie (10 Porties)
- Voorbereiden: 60 minuten
- Kooktijd: 60 minuten
- Totaal tijd: 2 uren 0 min
Verwacht je gasten? Deze heerlijke lasagne zit boordevol vitamines. In plaats van lasagnebladen te gebruiken maak je plakken …
Ingrediënten
- 700 gram courgette 31,5 khd
- 500 gram champignons 1,5 khd
- 350 gram broccoli 7,0 khd
- 250 gram peultjes 19 khd
- 200 gram prei 8,0 khd
- 200 gram paprika rood 9,0 khd
- 2 zakjes mozzarella 5,5 khd
- 300 gram geraspte kaas 0,0 khd
- 250 gram spekjes 1,3 khd
- 800 gram San Fabio arrabbiata saus 50,4 khd
- 400 gram tomaten ricotta pasta saus 27,6 khd
- 1 theelepel piripiri kruiden 0,1 khd
- 1/2 theelepel peper 0,1 khd
- beetje zout 0,1 khd
- 1 theelepel chilikruiden 0,1 khd
Bereiding
Leg alle ingrediënten klaar.
Zet ook alle benodigde keukenspullen van te voren klaar en breng een pan met water aan de kook.
Was de courgettes en snijd deze met de kaasschaaf in plakken.
Blancheer de overige groenten beurtelings voor 3 minuten. Bak ondertussen de spekjes in een kleine pan en het gehakt apart met 2 tenen knoflook aan.
Vet de ovenschalen in met een beetje olijfolie en bak de paprika en champignons met een teentje knoflook in de pan aan. Verdeel het over beide ovenschalen.
Voeg de peultjes, de broccoli, de prei en een laag gehakt toe. Voeg een deel van de saus erbij en dek het af met plakken courgette. Kruid het geheel met peper, beetje zout, piri piri- en chilikruiden.
Voeg de spekjes, de mozzarella en een volgende laag courgette toe. Verwarm de oven voor op 190-200 graden.
Voeg weer een laag gehakt toe en daarna de overige saus. Als laatste de geraspte kaas. Zet beide schalen in de oven. De grote 60 minuten. De kleine kan er na 40- 45 minuten uit. Eet smakelijk!