Heerlijke geuren in de DKR keuken op een zonnige zondagochtend in november. De ham-kaas eimuffins zijn bijna klaar voor de lunch, bij een salade of als een tussendoortje. Lauwwarm of koud, altijd lekker. En uit  de diepvries en dan eventjes in de magnetron een traktatie met een lekkere kop soep!

Hoe handig ook mee te nemen in een lunchbox met wat cherrytomaatjes en komkommer. Aan twee heb je der echt genoeg. Oké, voor de mannen wat meer….

Ham-kaas eimuffins Recept

Eimuffin 6

Door DKR Geplaatst: november 23, 2014

  • KHD: 1,0 khd per portie (12 Porties)
  • Voorbereiden: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Totaal tijd: 40 minuten

Heerlijke geuren in de DKR keuken op een zonnige zondagochtend in november. De ham-kaas eimuffins zijn bijna klaar voor de lunch, …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Eimuffin 1Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en zet de ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175 graden en verdeel de hamblokjes over de vormpjes.
  2. Eimuffin 2Voeg de geraspte kaas toe en doe in elk vormpje een paar piri -piri blaadjes.
  3. Eimuffin 3Doe vervolgens in ieder vormpje een tomaatje.
  4. Eimuffin 4Klop de eieren met de creme fraiche en de slagroom doorelkaar. Voeg de kruiden toe.
  5. Eimuffin 6Zet de vorm voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Laat ze daarna eventjes een beetje afkoelen voordat je ze eet.