Heerlijke geuren in de DKR keuken op een zonnige zondagochtend in november. De ham-kaas eimuffins zijn bijna klaar voor de lunch, bij een salade of als een tussendoortje. Lauwwarm of koud, altijd lekker. En uit de diepvries en dan eventjes in de magnetron een traktatie met een lekkere kop soep!
Hoe handig ook mee te nemen in een lunchbox met wat cherrytomaatjes en komkommer. Aan twee heb je der echt genoeg. Oké, voor de mannen wat meer….
Ham-kaas eimuffins Recept

Door november 23, 2014
Geplaatst:- KHD: 1,0 khd per portie (12 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal tijd: 40 minuten
Heerlijke geuren in de DKR keuken op een zonnige zondagochtend in november. De ham-kaas eimuffins zijn bijna klaar voor de lunch, …
Ingrediënten
- 6 stuks eieren 3,0 khd
- 175 gram cherrytomaatjes 3,5 khd
- 100 gram hamblokjes 1,0 khd
- 80 ml slagroom 2,4 khd
- 50 gram creme fraiche 1,3 khd
- 50 gram geraspte kaas 0,0 khd
- beetje piri-piri 0,1 khd
- beetje peper 0,1 khd
- beetje zout 0,0 khd
- beetje kerrie 0,1 khd
Bereiding
Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en zet de ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175 graden en verdeel de hamblokjes over de vormpjes.
Voeg de geraspte kaas toe en doe in elk vormpje een paar piri -piri blaadjes.
Doe vervolgens in ieder vormpje een tomaatje.
Klop de eieren met de creme fraiche en de slagroom doorelkaar. Voeg de kruiden toe.
Zet de vorm voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Laat ze daarna eventjes een beetje afkoelen voordat je ze eet.