Het waait buiten, regendruppels tegen de ramen… Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke, grote kom soep? Deze keer bestaat de champignonsoep uiteraard uit kastanjechampignons vergezeld van ovengebakken ham, een uitje, roomkaas en verse kruiden. Op elk moment van de dag te eten en handig om in porties in te vriezen voor een volgende keer.
Herfstige champignonssoep Recept

Door september 26, 2014
Geplaatst:- KHD: 3,6 khd per portie (6 Porties)
- Voorbereiden: 20 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Totaal tijd: 35 minuten
Het waait buiten, regendruppels tegen de ramen... Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke, grote kom soep? Deze keer bestaat de …
Ingrediënten
- 500 gram kastanjechampignons 4,5 khd
- 150 gram uien 7,5 khd
- 100 gram ovengebakken ham 0,8 khd
- 100 gram kruidenkaas 2,5 khd
- 1500 ml water 0,0 khd
- 3 blokjes groentenbouillion 6,0 khd
- 25 gram roomboter 0,0 khd
- beetje peper 0,05 khd
- beetje piri piri 0,1 khd
- 1 eetlepel provencaalse kruiden 0,1 khd
Bereiding
Snijd de uien klein en bak ze 10 minuutjes in een stukje roomboter glazig.
- Voeg de gesneden champignons toe en smoor het geheel.
- Snijd de plakjes ham in stukjes en voeg deze samen met 1500 ml water en de bouillonblokjes erbij.
- Voeg peper, provencaalse kruiden, een beetje piri piri en de roomkaas toe.
Laat de soep koken en dien deze heet op!