Het waait buiten, regendruppels tegen de ramen… Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke, grote kom soep? Deze keer bestaat de champignonsoep uiteraard uit kastanjechampignons vergezeld van ovengebakken ham, een uitje, roomkaas en verse kruiden. Op elk moment van de dag te eten en handig om in porties in te vriezen voor een volgende keer.

Herfstige champignonssoep Recept

Door DKR Geplaatst: september 26, 2014

  • KHD: 3,6 khd per portie (6 Porties)
  • Voorbereiden: 20 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totaal tijd: 35 minuten

Het waait buiten, regendruppels tegen de ramen... Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke, grote kom soep? Deze keer bestaat de …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de uien klein en bak ze 10 minuutjes in een stukje roomboter glazig.
  2. Voeg de gesneden champignons toe en smoor het geheel.
  3. Snijd de plakjes ham in stukjes en voeg deze samen met 1500 ml water en de bouillonblokjes erbij.
  4. Voeg peper, provencaalse kruiden, een beetje piri piri en de roomkaas toe.
  5. Laat de soep koken en dien deze heet op!