Lunch

Dubbele boterham met roomkaas en groente

Uiteraard zijn deze boterhammen koolhydraatarm. Het is nogal een verschil met een ‘gewone’ boterham. Waar in de meeste boterhammen 13 gr koolhydraten zitten, zorgt de Fjord (-40 %) of Artipan (- 50 %) voor beduidend minder koolhydraten. Er zijn nog meer verschillende soorten koolhydraatarm...
Lees verder »
Lunch

Ham-kaas eimuffins

Heerlijke geuren in de DKR keuken op een zonnige zondagochtend in november. De ham-kaas eimuffins zijn bijna klaar voor de lunch, bij een salade of als een tussendoortje. Lauwwarm of koud, altijd lekker. En uit  de diepvries en dan eventjes in de magnetron een traktatie met een lekkere...
Lees verder »
Lunch

Drie -lagen lunch

Wauw, dit is me een koolhydraatarm gerecht waarbij je geen brood mist. Het was heerlijk en mag met recht een volwaardige lunch genoemd worden. Handig als je tot het avondeten niet in de verleiding wilt komen of überhaupt geen tijd hebt om iets tussendoor te...
Lees verder »
Tussendoortje hartig

Borrelhap

Lekker bij een aperitief voor het aan tafel gaan. Het stilt een beetje de eerste honger en het heeft altijd iets heel gezelligs. Als je zorgt dat je de ingrediënten in huis hebt kom je niet in de verleiding om naar andere dingen te gaan...
Lees verder »
Hoofdgerecht

DKR Groente-mozzarella torentje

Niets leukers dan een gezellig dinertje met je familie of vrienden. De DKR Groente-mozzarella torentjes passen daar uiteraard goed bij. Daarvoor gebruik je 1-persoons schaaltjes waardoor de tafel een nog feestelijkere uitstraling krijgt. Op een bedje van verse, gewokte spinazie in de knoflook bouw je een torentje van...
Lees verder »
Hoofdgerecht

Salade met gerookte kip en avocado

Zelfs in oktober tijdens een warme, zomerse dag is een salade van zachte en zoete krulslamelange en lichtpittige en peperachtige rucola lekker. En in een kwartiertje klaar! Voor welke ingrediënten heeft DKR gekozen? Gerookte kipfilet, uitgebakken ontbijtspek, geitenkaas, avocado, cherrytomaatjes en een paar walnoten....
Lees verder »
Recepten

Groenten-eimuffins met hamreepjes

Deze zondagochtend startte DKR met het maken van een nieuwe variant eiermuffins. Het wijkt niet veel af van de andere eiermuffins maar een kleine verandering resulteert net weer in een andere smaak. En dat is nu net het leuke van koken. Experimenteren, improviseren en...
Lees verder »
Recepten

Eiermuffins

Hoe oneindig kun je combineren tijdens het maken van eiermuffins. Gebruik bacon of spekreepjes, geraspte kaas, rauwe ham, tomaatjes, slagroom, of creme fraiche, prei, paprika, salami, Franse kaas, piri piri kruiden, kerrie, olijven, tabasco, knoflook. Teveel om op te noemen. Witte papieren vormpjes vet je een heel...
Lees verder »
12