Lunch

Prei-knoflooksoep

Heerlijk voor een zaterdag, als je aan het klussen bent of tussen alle bedrijvigheid of rust door even een pauze neemt voor een kop soep! Een mini-kaascracker erbij zorgt voor een goede combi! DKR heeft de soep alvast voor de komende week voorbereidt. Zo...
Lees verder »
Hoofdgerecht

Spruitjes met Siciliaanse sausijsjes

Vroeger, als kind had je er misschien moeite mee, althans de meesten onder ons. Spruitjes! Als volwassenen hoor je juist dat velen ze heerlijk vinden. Al die moeders (en vaders) hebben toch hun best gedaan om het ons te leren eten. Of een speklap….ik...
Lees verder »
Hoofdgerecht

Zalm-groentelasagne

Heerlijke lasagneschotel van zalm met courgette, tomaat, mozzarella en knoflook. Je kunt deze schotel al lekker op tijd voor bereiden zodat hij ‘s avonds alleen nog maar de oven in hoeft. Je kunt er iets van chilikruiden overheen doen. Absoluut geen zout want daar zorgt...
Lees verder »
Hoofdgerecht

DKR Groente-mozzarella torentje

Niets leukers dan een gezellig dinertje met je familie of vrienden. De DKR Groente-mozzarella torentjes passen daar uiteraard goed bij. Daarvoor gebruik je 1-persoons schaaltjes waardoor de tafel een nog feestelijkere uitstraling krijgt. Op een bedje van verse, gewokte spinazie in de knoflook bouw je een torentje van...
Lees verder »
Voorgerecht

DKR’s Portobello’s

Wat een smakelijk voorgerecht. Neem twee stuks portobello en maak de bolle kant met een stuk keukenpapier schoon. Van binnen kun je de sporen (donkere gedeelte)voorzichtig met een lepel eruit halen. Je hebt dan meteen meer ruimte om de portobello te kunnen vullen. Verwarm de...
Lees verder »
Hoofdgerecht

Vegetarische pastasaus

Hoe heerlijk is het als je na een lange werkdag thuiskomt en een lekkere pastasaus staat op je te wachten. Het enige wat nog van belang is, is dat je  courgettes in huis hebt. Je kunt dan kiezen: Maak ik een lasagneschotel of maak...
Lees verder »
Recepten

Groenten-eimuffins met hamreepjes

Deze zondagochtend startte DKR met het maken van een nieuwe variant eiermuffins. Het wijkt niet veel af van de andere eiermuffins maar een kleine verandering resulteert net weer in een andere smaak. En dat is nu net het leuke van koken. Experimenteren, improviseren en...
Lees verder »
Hoofdgerecht

Courgette-zalm gerecht

Dit visgerecht heeft ook zonder pasta een volle, romige smaak. Daarvoor maak je van een halve courgette slierten. Dit lukt het beste met een mesje genaamd: Juliënnesnijder. Of je gebruikt de Juliënnesnijder van de Magimix of soortgelijk keukenmachine. Met zalm en roomkaas erbij is het...
Lees verder »