Heerlijk kipgerecht met sperzieboontjes gemaakt met twee boemboe’s. Een boemboe ( kruidenpasta) voor de Ajam Paniki en de andere voor de Sajoerboontjes. Kook de boontjes kort onderwijl de kipstukjes worden aangebakken. Roerbak de boontjes daarna met de boemboe volgens de gebruiksaanwijzing en doe hetzelfde met de boemboe voor de kip. Na een kwartiertje kun je aan tafel, mits je de rijst voor diegene die niet koolhydraatarm eet, als allereerste hebt aangezet.
Kip Ajam met sperzieboontjes Recept

Door oktober 30, 2014
Geplaatst:- KHD: 12,7 khd per portie (3 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Totaal tijd: 25 minuten
Heerlijk kipgerecht met sperzieboontjes gemaakt met twee boemboe's. Een boemboe ( kruidenpasta) voor de Ajam Paniki en de andere …
Ingrediënten
- 500 gram sperzieboontjes 30,0 khd
- 500 gram kipfilet 0,0 khd
- 100 gram boemboe Ajam Paniki Vitasia 4,2 khd
- 100 gram boemboe Sajoer Boontjes Vitasia 3,8 khd
Bereiding
Zet twee ketels water op voor de rijst en de sperzieboontjes.
- Maak de sperzieboontjes schoon, was en kook ze vijf minuten. Schud ze daarna in het vergiet. Kook de rijst, schud deze af en laat de rijst even met de deksel erop staan.
Bak onderwijl de kip in wat olie aan. Als deze gaar is voeg dan 150 ml water en de boemboe voor Ajam Paniki toe.
Doe wat olie in de wok en bak de sperzieboontjes met 150 ml water en de boemboe voor Sajoer boontjes.
Dien het geheel goed warm op. Eet smakelijk!