Zóóó, dat was alweer even geleden dat er een gerecht op Daan’s Koolhydraatarme Recepten verscheen. Als DKR wekelijks iets op de Facebookpagina plaatst en herhaaldelijk op just40.nl (leuke site om eens te bekijken) dan is het natuurlijk ook de bedoeling een recept met regelmaat op de website te plaatsen. Mijn vrije dag vandaag, dus hier komt er weer een…..

Dit kipgerecht is met groenten, spekjes en crème fraiche, meer kon ik niet in de titel hierboven kwijt, zoals je ziet omdat Google dan aangeeft dat de titel te lang is…

Gisteren, na een heerlijk luie zondag toch weer heerlijk met schort en pannen in de keuken gestaan voor een nieuw DKR gerecht. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden? Dochterlief en man waren tevreden. En ik gelukkig ook!

Houd rekening met het volgende:

 • Pak een grote ovenschaal. DKR gebruikte een ovenschaal met een inhoud van 2 liter. (Blokker.nl -Le Chef – Grote ovenschaal met beige onderrand 35 x 25 cm (dus niet de middelgrote 26,5 x 18 cm) ) Misschien een leuk sinterklaas- of kerstcadeau! Meet wel vooraf of de schaal in de oven past…
 • Met vijf porties bedoel ik ook vijf. Manlief had er twee, dochter en ik een, en dochter heeft een portie mee voor vandaag!
 • Dit gerecht is niet geschikt voor kleine kinderen omdat het pittig is. Als vervanger zou je sweet- chilisaus kunnen gebruiken (let wel op de koolhydraten, deze zijn beduidend hoger) de Sriracha scherpe chilisaus in dit recept is 26 khd per 100 ml en de sweet-chilisaus als alternatief bevat 39 khd per 100 ml.
 • Zorg eerst dat de kipfilet goed gekruid is en voeg dan de scherpe chilisaus toe.
 • De aubergine zul je eerst vooraf moeten klaarmaken want zo in blokjes erin doen is niet lekker. Hiervoor doe je de blokjes in een kom en voeg je al roerend een beetje zout erbij. Leg de blokjes dan voor 15 min. tussen twee lagen keukenpapier zodat het zout, het vocht eruit haalt. Daarna bak je de blokjes in een koekenpan. Als laatste kruiden naar wens. Is je dit teveel werk, dan laat de aubergine achterwege.
 • Een hele waslijst aan ingrediënten, succes ermee! Hoor graag wat je ervan vindt!

Tip:

 • Wentel de aubergineblokjes of -plakken eens in amandelmeel die je vooraf hebt gekruid en bak hem als bijgerecht bij de maaltijd.

Kipgerecht met groenten Recept

Door DKR Geplaatst: november 30, 2015

 • KHD: 15,7 khd (5 Porties)
 • Voorbereiden: 20 minuten
 • Kooktijd: 30 minuten
 • Totaal tijd: 50 minuten

Zóóó, dat was alweer even geleden dat er een gerecht op Daan's Koolhydraatarme Recepten verscheen. Als DKR wekelijks iets op de …

Ingrediënten

Bereiding

 1. Was alle groenten en zet ze met de overige ingrediënten en de weegschaal klaar. Bak ondertussen de spekjes apart in een koekenpan bruin.
 2. Pak een grote wokpan zodat je alles goed kunt omroeren. Kruid de kip goed naar wens, niet teveel zout omdat er al spekjes bijkomen. Verwarm de wok, voeg de olie en knoflook toe en bak de kipblokjes al omroerend, gaar.
 3. Snijd de aubergine in blokjes, voorzie ze van een beetje zout en leg het 15 min. tussen 2 vellen keukenpapier. roerbak ze daarna in een anti-aanbak koekenpan. (zie hiervoor uitleg boven) Voeg alle overige groenten aan de wokpan toe.
 4. Voeg de kruidenkaas, de cremefraiche en de geraspte kaas toe. Hierdoor krijg je een lekker sausje
 5. Verwarm de oven voor op 200 graden en schud het mengsel voorzichtig in een ingevette ovenschaal.
 6. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet het gerecht voor 30 minuten in de oven op 200 graden! Bon appetit!