Muffins kun je in allerlei variaties maken. Zowel zoet als hartig. Heerlijk bij een borrel, een kop soep of rucolasalade. Maar ook als tussendoortje of in je lunchtrommel. Je kunt ze in een ingevette vorm doen maar in een siliconen of papieren vormpje, welke een beetje is ingevet gaat het nog makkelijker. In een afgesloten trommel in de koelkast kun je ze 3 dagen bewaren. In de diepvries in porties van twee handig voor mee naar het werk. Heb je op je werk een magnetron ter beschikking dan zullen je collega’s je waarschijnlijk naar het recept vragen.
Per 100 gram
Cherrytomaatje 2,0 g khd
Tasty-tom-tomaat 1,9 g khd
Trostomaat 2,9 g khd
Romatomaat 3,0 g khd
Vleestomaat 4,0 g kh
Parmezaan-prei muffins Recept

Door november 28, 2014
Geplaatst:- KHD: 1,4 khd per portie (12 Porties)
Muffins kun je in allerlei variaties maken. Zowel zoet als hartig. Heerlijk bij een borrel, een kop soep of rucolasalade. Maar ook als …
Ingrediƫnten
- 6 eieren 3,0 khd
- 70 gram parmezaanse kaas 1,4 khd
- 4 tomaatjes 1,9 khd
- 30 gram pijnboompitjes 6,2 khd
- beetje piri-piri kruiden 0,1 khd
- 1 kneep sambal mayonaise ( optioneel) 0,2 khd
- 100 gram prei 4,0 khd
- beetje zout 0,0 khd
- beetje kerriepoeder 0,1 khd
- beetje peper 0,1 khd
Bereiding
Klop de eieren met de kruiden ( nog geen piri piri) en de sambalmayonaise door en voeg de parmezaanse kaas toe.
- Bak de pijnboompitjes in een koekenpan licht bruin.
- Snijd de tomaatjes en de prei klein.
- Vet de vormpjes met een kwastje en een beetje olijfolie, licht in.
- Voeg in elk vormpje de groente en een 3 piri piri blaadjes toe, dan pas het eimengsel en als laatste garneer je het met de pijnboompitjes.
- Zet het gerecht voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Laat even afkoelen en haal het met twee plastic lepeltjes uit de bakvorm.