Vroeger als kind aten we deze ovenschotel vaker! Zo tegen de herfst, als je thuiskwam uit je achtste uur school, je boekentas in de gang gekiept, de tafel al gezellig gedekt en dan die prei- kerriegeur uit de oven! Ik heb er mooie herinneringen aan! Ik zou mijn moeder eens moeten vragen wat ze allemaal in de ovenschotel deed. Ik denk dat ik dicht in de buurt zit! Met de uien ben ik echter voorzichtig omdat deze veel koolhydraten bevatten. De boodschappen zitten in mijn hoofd…..

Komt mijn jongste zusje op de fiets voorbij om iets af te geven en zegt: ” Weet je wat ook lekker voor vanavond is, Daan……gehakt met prei en kerrie”  Toeval.  Ja…. of nee, want het is bijna herfst en we komen uit hetzelfde nest!

 

Prei gehakt ovenschotel Recept

Door DKR Geplaatst: september 15, 2015

  • KHD: 15,2 khd per portie (4 Porties)
  • Voorbereiden: 20 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Totaal tijd: 55 minuten

Vroeger als kind aten we deze ovenschotel vaker! Zo tegen de herfst, als je thuiskwam uit je achtste uur school, je boekentas in de …

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1) Weeg de ingrediënten af.
  2. 2) Snijd de prei en de ui met het plakjes-mes van de keukenmachine.
  3. 3) Was de prei goed en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  4. 4) Bak alle ingrediënten in een grote wok, voeg de kruiden en de roomkaas toe en schep het goed om zodat alle kruiden verdeeld zijn en kunnen intrekken. Tegenwoordig gebruikt DKR weleens een zakje kruiden. In het zakje kerrie van Silvo zit 11 gram, dan weet ik dat ik 2/3 van het zakje moet gebruiken. Bij een potje is dit moeilijker in te schatten.
  5. 5) Vet met een kwast een ovenschaal met olijfolie in en doe de inhoud van de wok in de ovenschaal. Verdeel daarna de geraspte kaas over het gerecht.
  6. Plaats het in het midden van de oven op 200 graden voor 35 minuten. Als je het al eerder op de dag voorbereidt en het is afgekoeld dan zal het drie kwartier nodig hebben. Aan tafel!