Heerlijk voor een zaterdag, als je aan het klussen bent of tussen alle bedrijvigheid of rust door even een pauze neemt voor een kop soep! Een mini-kaascracker erbij zorgt voor een goede combi! DKR heeft de soep alvast voor de komende week voorbereidt. Zo uit de diepvries ook makkelijk te vervoeren! Mijn collega’s zullen er tijdens de lunch vast zin in hebben! 

Voor de soep maak je de prei vooraf zoveel mogelijk schoon.(uiteinden eraf) Dan weeg je het pas en noteer je het totaalgewicht. Tijdens het in ringen snijden gaat er meestal nog iets vanaf en weeg je het weer,  in dit geval 95 gram. Deze trek je van het totaalgewicht af. Zo komt het bij mij uit op een totaal van 1700 gram prei. Scheelt 4,0 gr khd. Niet veel natuurlijk maar als je  van elk ingrediënt nauwkeurig noteert wat het nettogewicht is dan krijg je ook het reële aantal totale koolhydraten van een gerecht. Dit deel je dan door het aantal personen en voila!

Voor 500 gram gesneden prei gebruikt DKR één liter water.

De sandwich kaascrackers zullen bij deze soep erg lekker zijn! Om mini-kaascrackers te maken snijd je de kaasplakjes door vieren of steek je uit met een rond malletje voordat ze de magnetron in gaan. Vier mini’s doe je 1 minuut op 850 watt, erin. Vergeet het bakpapier er niet onder te leggen. 

Eet smakelijk!

 

Prei-knoflooksoep Recept

Door DKR Geplaatst: december 14, 2014

 • KHD: 6,2 khd per kop (15 Porties)
 • Voorbereiden: 30 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Totaal tijd: 50 minuten

Heerlijk voor een zaterdag, als je aan het klussen bent of tussen alle bedrijvigheid of rust door even een pauze neemt voor een kop …

Ingrediënten

Bereiding

 1. Maak de prei schoon (uiteinden), weeg de hoeveelheid en schrijf het totaalgewicht op. Snijd de prei in ringen. Trek hetgeen je hiervan nog moet wegdoen van het totaalgewicht af. DKR deelt het nettogewicht door 500 en weet dan hoeveel liter water nodig is.
 2. Zet het water, de preiringen, de verse peterselie en de groentebouillonblokjes op het vuur aan en breng dit aan de kook. Laat het 15-20 minuten koken.
 3. Maak het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Doe de overige kruiden beurtelings op de oppervlakte en mix het er telkens door.
 4. Meng daarna de kruidenroomkaas en de geperste knoflook met een garde erdoor en de soep is klaar om te worden opgediend!
 5. Snijd een plak sandwichkaas in vieren en leg dit op een stuk bakpapier. Leg eventueel een halve noot of kruiden naar keuze erop.
 6. Bak dit 1 minuut in de magnetron op 850 watt
 7. Laat een paar tellen afkoelen, maak het los en serveer dit bij de soep. Eet smakelijk!