Omdat de Goed -Heiligman binnenkort zijn verjaardag viert, hebben de pieten in de DKR keuken meegeholpen om een zoete variant muffins te maken. Een pietje kwam met een doos eieren, de ander met een emmertje Griekse yoghurt. De pakjespiet wilde ook wel meehelpen en bracht de koek-speculaaskruiden. Gullepiet gaf zijn pot pindakaas af, welke hij onder zijn bed had verstopt. Snoeppiet bracht ook nog een stuk chocolade en een potje slagroom. Zoetepiet bracht een zak Steviala~Kristal Sweet. De bakpiet verzamelde alle ingrediënten en ging aan de slag onderwijl de schemapiet het voor DKR op de website zette. Is dat even handig!

De madeleinemuffins (kleine) zijn 2,0 khd per stuk

De cupcakemuffins (grote)  zijn 4,2 khd per stuk.

Sinterklaasmuffins Recept

Door DKR Geplaatst: december 6, 2014

  • KHD: klein 2,0 khd en groot 4,2 khd (15 Porties)
  • Voorbereiden: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Totaal tijd: 40 minuten

Omdat de Goed -Heiligman binnenkort zijn verjaardag viert, hebben de pieten in de DKR keuken meegeholpen om een zoete variant muffins …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de pindakaas met de eieren en de Griekse yoghurt. Voeg de koek-en speculaaskruiden toe en als laatste de Steviala zoetstof (=mengsel 1)
  2. Smelt de chocolade met de slagroom in een steelpan, op een klein pitje en roer het door tot een smeuïge massa (=mengsel 2)
  3. Giet de helft van mengsel 1 in de Madeleinevormpjes.
  4. Giet het chocolademengsel(=2) bij de andere helft van mengsel 1, roer het door elkaar en doe dit in siliconen muffinvormpjes.
  5. Zet beide vormen in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het 30 minuten bakken. Laat ze daarna een beetje afkoelen en serveer ze op een etagère.