Vroeger, als kind had je er misschien moeite mee, althans de meesten onder ons. Spruitjes! Als volwassenen hoor je juist dat velen ze heerlijk vinden. Al die moeders (en vaders) hebben toch hun best gedaan om het ons te leren eten. Of een speklap….ik kan me nog zo heugen dat ik tot half acht in de avond met een speklap op mijn bord in de keuken zat omdat de rand zo zacht was….brrrrr. Zo kun je spruiten lekkerder maken door bijvoorbeeld de smaak te verzachten.

 

Spruitjes met Siciliaanse sausijsjes Recept

Door DKR Geplaatst: oktober 30, 2014

  • KHD: 12,7 khd per portie (3 Porties)

Vroeger, als kind had je er misschien moeite mee, althans de meesten onder ons. Spruitjes! Als volwassenen hoor je juist dat velen ze …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de spruitjes met een mesje schoon en was deze.
  2. Doe de boter in de pan en blus deze af met de witte wijn. Breng het aan de kook en laat het tot een bodempje inkoken.
  3. Blancheer onderwijl de spruitjes 4 minuten en giet ze af.
  4. Bak de spekjes uit in een pannetje en de saucijzen in wat boter in een andere pan Draai af en toe om.
  5. Doe de spruitjes bij de wijn en voeg de creme fraiche toe. Breng aan de kook en draai het vuur lager.Rasp er nootmuskaat over en maak af met peper en zout. Laat nog even licht aansmoren en voeg als laatste de spekjes toe.
  6. Spruitjes Bron: Groentebijbel DKR toevoeging: uitgebakken spekjes
  7. De volgende dag eet je de overige spruitjes met een DKR gehaktmuffin. Heerlijk en na een werkdag zo klaar!