Wat een heerlijk koolhydraatarm gerecht om op je zonnig terras te eten! Makkelijk eerder voor te bereiden en dan afgedekt in de koelkast zetten. Half uurtje voordat het de oven in gaat weer uit de koelkast halen en eventueel overtollig vocht van de filet voorzichtig weg schudden. Voeg de dille op het laatst aan het gerecht toe, als het wordt meegekookt dan gaat de smaak van dit specerij grotendeels verloren. Het gerecht is voor vijf personen maar uiteraard is er rekening mee gehouden dat ieder wel een tweede keer kan nemen. Dat mag natuurlijk ook want dit gerecht is super koolhydraatarm. Ik zou zeggen, naar de winkel en uitproberen of het daadwerkelijk zo heerlijk is!

 

 

Tilapiafilet uit de oven. Recept

Visschotel 9

Door DKR Geplaatst: april 19, 2015

  • KHD: 10,7 khd per portie (5 Porties)
  • Voorbereiden: 35 minuten
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Totaal tijd: 1 uur 15 minuten

Wat een heerlijk koolhydraatarm gerecht om op je zonnig terras te eten! Makkelijk eerder voor te bereiden en dan afgedekt in de …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Visschotel 1Leg alle ingrediënten klaar en was de groenten. Spoel de tilapiafilet met lauw water in een zeef af en laat het even uitlekken. Er staan ook wat ingrediënten bij voor de amuse van vandaag.( Amuse van zalm)
  2. visschotel 2Roerbak de spinazie met de uitgeperste knoflookteentjes.
  3. Visschotel 3Verdeel de spinazie over twee schalen. Een schaal wordt klaargemaakt zonder mozzarella.
  4. Visschotel 4Snijd de courgette in plakjes en leg deze op de spinazie. Smeer de roomkaas op de courgetteplakjes.
  5. Visschotel 5Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
  6. Visschotel 6Verdeel de tilapia over de twee schalen.
  7. Visschotel 8Leg de tomaat en de mozzarella erop en smeer de pesto eroverheen. Kruid met de pepermolen.
  8. Visschotel 9Zet de visschalen voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  9. Visschotel 10Dien het meteen op en serveer er een lekker wit wijntje bij!