Een nieuwe variant op de hartige eiermuffins komt hier voorbij. Dit keer met bacon en verse spinazie als extra toevoeging. Lekker bij een lunch met bijvoorbeeld een kommetje sla met tomaatjes en fetablokjes.Voor de muffins gebruik je een muffinvorm die je van te voren in vet. Zet de schaal voor 25 minuten in een oven van 200 graden. De temperatuur iets hoger omdat er meer ingrediënten in zitten. Als het klaar is kun je de oven het beste op een kiertje openzetten en ze laten afkoelen. Op deze manier zakken ze minder snel in.
Variant eiermuffins Recept

Door november 29, 2014
Geplaatst:- KHD: 0,9 khd per portie (12 Porties)
Een nieuwe variant op de hartige eiermuffins komt hier voorbij. Dit keer met bacon en verse spinazie als extra toevoeging. Lekker bij …
Ingrediënten
- 200 gram bacon 1,0 khd
- 100 gram prei 4,0 khd
- 70 gram parmezaanse kaas 1,4 khd
- 6 stuks eieren 3,0 khd
- 3 kleine tomaatjes( in vieren) 1,0 khd
- handvol verse spinazie 0,3 khd
- beetje piri-piri kruiden 0,1 khd
- beetje peper 0,1 khd
- beetje zout 0,0 khd
Bereiding
Zet alle keukenbenodigdheden en ingrediënten klaar.
Doe de bacon in de vormpjes
Vervolgens voeg je de gesneden prei en lente-ui toe.
Dan de verse spinazie.
Een stukje tomaat erboven op.
Als laatste het eimengsel met de kruiden.
2 Reacties
Hallo ik heb een vraag kunje de ei muffins ook invriezen
Hallo Ronnie,
De eiermuffins kun je inderdaad invriezen. Daarvoor doe ik ze meestal per 2 of 3 in een diepvrieszakje zodat ze meteen vanuit de diepvries mee naar het werk kunnen. Dan anderhalve minuut de magnetron in en klaar.
groetjes Daan