Hoe heerlijk is het als je na een lange werkdag thuiskomt en een lekkere pastasaus staat op je te wachten. Het enige wat nog van belang is, is dat je courgettes in huis hebt. Je kunt dan kiezen: Maak ik een lasagneschotel of maak ik spaghetti? Uiteraard koolhydraatarm dus zonder pasta of lasagnebladen want daar heb je immers de courgette voor.
DKR heeft een voorraadje pastasaus gemaakt voor in de diepvries.Het zijn zes porties. Deze zijn verdeeld in drie diepvriesbakken. ( Een bak is dus voor 2 personen. ) Het aantal koolhydraten is nog niet compleet. Bij het bereiden van het gerecht komt er immers nog courgette bij. ( 4,5 khd per 100 gram) Een courgette weegt gemiddeld 350 gram.
Zet de pastasaus ’s morgens uit de diepvries.
- Ter vervanging van pasta snijd je de courgette in dunne slierten met een Juliennesnijder. Je roert de slierten op het laatst mee als je de saus opwarmt.
- Voor de lasagne schaaf je de courgette in plakken met een kaasschaaf. Je bouwt de lasagne op met een laagje saus, een laagje courgetteplakken, een laagje saus, een laagje courgetteplakken, een laagje saus en tot slot bedek je het geheel met geraspte kaas.
Als je er lasagne maakt is de oventijd 40 min op 200 graden. De courgetteplakken hoef je niet voor te koken, ze zijn dun genoeg en dus beetgaar als het gerecht uit de oven komt.
Vegetarische pastasaus Recept

Door oktober 12, 2014
Geplaatst:- KHD: 6,1 khd per portie (6 Porties)
- Voorbereiden: 30 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
- Totaal tijd: 1 uur 10 minuten
Hoe heerlijk is het als je na een lange werkdag thuiskomt en een lekkere pastasaus staat op je te wachten. Het enige wat nog van …
Ingrediënten
- 200 gram verse spinazie 1,2 khd
- 130 gram bleekselderij 5,0 khd
- 150 gram champignons 4,5 khd
- 100 gram prei 4, 0 khd
- 60 gram broccoli 1,2 khd
- 400 gram bloemkoolroosjes 12 khd
- 50 gram rode paprika 2,3 khd
- 2 theelepels Sambal Oelek 0,4 khd
- 5 gram Provencaalse kruiden 3,5 khd
- 1 theelepel peper 1,2 khd
- zout 0,0 khd
- 1 teen verse knoflook 1,4 khd
Bereiding
Bak de spinazie op een zacht vuur, met een teentje knoflook, aan.
- Blancheer de bleekselderij, de broccoli en de bloemkoolroosjes.
- Bak de champignons, de prei en de paprikastukjes in een beetje olijfolie.
- Voeg de kruiden en de sambal toe en laat het even door pruttelen.
- Verdeel de inhoud van de wokpan over 3 bakjes met een inhoud van 500 ml en vries het in. Of je gebruikt er natuurlijk meteen eentje.