Als je eens een keer geen zin in vlees hebt dan is dit een heerlijk koolhydraatarm en vegetarisch gerecht! Onderwijl je de dunne omeletjes bakt staat het broccoligerecht heerlijk in de oven te pruttelen. De saus maakt het lekker smeuïg en de pecannoten zijn daarna lekker krokant. Je kunt ze natuurlijk ook verkruimelen zodat de stukjes noot nog meer tussen de brocollistronkjes terecht komen! Ik zeg, voor herhaling vatbaar!
Broccoli uit de oven Recept

Door maart 15, 2015
Geplaatst:- KHD: 9,4 per portie (4 Porties)
- Voorbereiden: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal tijd: 45 minuten
Als je eens een keer geen zin in vlees hebt dan is dit een heerlijk koolhydraatarm en vegetarisch gerecht! Onderwijl je de dunne …
Ingrediënten
- 800 gram broccoli 16,0 khd
- 200 gram emmentaler geraspte kaas 4,0 khd
- 150 gram creme fraiche 4,5 khd
- 100 gram slagroom 3,1 khd
- 100 gram kaas in plakjes 0,0 khd
- 3 stuks eieren 3,0 khd
- 50 gram pecannoten 4,8 khd
- 2 teentjes knoflook 2,0 khd
- beetje peper 0,1 khd
- beetje chili garlic kruiden 0,1 khd
- beetje kerriepoeder 0,1 khd
Bereiding
Maak de broccoli schoon en kook deze in het water gaar. Vet de ovenschaal in en doe de helft van de uitgelekte broccoli erin.
Maak in een steelpan de saus. Meng hiervoor de creme fraiche, de geraspte kaas en de slagroom tot een geheel en voeg de kruiden en de knoflook toe.
Schenk de helft van de saus over de broccoli. Leg vervolgens de rest van de broccoli in de schaal en verdeel de overige saus erover.
Verwarm de oven op 200 graden en verdeel de pecannoten over het gerecht.
Doe de plakjes kaas eroverheen en zet de schaal er voor 30 minuten in.
Ondertussen klop je de eieren met wat kruiden in een kom en bak je een aantal dunne omeletjes aan.
Leg een omeletje op een bord en leg vervolgens de groenten erop. Eet smakelijk!