Vanmorgen deed ik de koelkast open en zag broccoli en runderworstjes liggen. Gedurende de dag bleef door mijn hoofd gaan dat ik er iets anders mee wilde dan maar gewoon, apart te bakken en koken. Tomaatje, wat uien, een paar eitjes en de kruiden van Jonnie Boer horen daar zeker bij. Een salade past hier uitstekend bij. Terwijl het zonnetje weer lekker schijnt en het stilletjes aan weer warmer wordt, zette ik de oven alvast aan. Op tijd eten want ons beider btw aangifte moet de deur uit. Dan hebben we daarna ook nog een lange avond op het terras. Aan de slag en alvast smakelijk eten voor dadelijk!
DKR broccoli-runderworstjes ovenschotel Recept

Door juli 16, 2019
Geplaatst:- KHD: 23 khd per portie (3 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal tijd: 40 minuten
Deze ovenschotel was weer voor herhaling vatbaar. Groenten, ei en vlees maakten met de heerlijke kruiden een compleet en lekker gerecht voor drie personen.
Ingrediƫnten
- 400 gram broccoli 28 khd
- 300 gram runderworstjes 6,0 khd
- 250 gram uien in plakken 22 khd
- 6 stuks eieren 6,6 khd
- 3 scheuten olijfolie 0,0 khd
- 4 tl Jonnie Boer curry madras 1,0 khd
- 2 tl paprikapoeder 1,0 khd
- 2 tl peper 1,0 khd
- beetje zout 0,0 khd
Bereiding
Maak de broccoli in kleine roosjes, kook deze 5- 7 minuten en giet ze af. Doe ze vervolgens in een ingevette ovenschaal.
Snijd de uien in plakken en bak ze in de olijfolie goudgeel. Snijd de tomaatjes in vieren. Doe alle ingrediƫnten bij de rest.
Snijd onderwijl de runderworstjes in stukjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak ze daarna alleen rondom even bruin en leg ze op de broccoliroosjes.
Klop 6 eieren met de Jonnie Boer curry madras, peper en een beetje zout luchtig en giet het over het geheel.
p.s doe leg runderworstjes in ieder geval onder de uien en de tomaat. Doe het gerecht 30 min in de oven. Neem je ovenwanten voordat je de schaal eruit haalt. Smakelijk eten.