Het weer maakt dat de oven weer vaker aangaat. Wind, regen, af en toe fris in huis en de gordijnen gaan na een mooie zomer weer in de avond dicht. Â Wat hebben we lang mogen genieten van deze nazomer. De herfst is ook weer een mooi jaargetijde met zijn eigen gerechten. Vandaag stond de kip met courgette op het menu. En het was weer lekker. Benieuwd wat jullie ervan vinden?
Kip courgetteschotel Recept

Door oktober 24, 2017
Geplaatst:- KHD: 13,2 khd p.p (3 Porties)
Het weer maakt dat de oven weer vaker aangaat. Wind, regen, af en toe fris in huis en de gordijnen gaan na een mooie zomer weer in de …
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in stukjes 0,0 kid
- 200 gram gehakte spinazie (ontdooid) 4,0 khd
- 2 teentjes geperste knoflook 2,0 khd
- 1 eetl. olijfolie 0,0 khd
- 200 gram courgette in blokjes 6,2 khd
- 400 gram AH tomatenblokjes 22,0 khd
- Italiaanse kruiden 0,0 khd
- 100 gram groene olijven (ontpit) 4,5 khd
- 1 rode peper in ringetjes 1,0 khd
- chili-garlic kruiden 0,0 khd
- 250 gram jong belegen kaas 30+ 0,0 khd
Bereiding
- Kruid de kip, pers een teentje knoflook erover en bak hem rustig met de rode peper in ringetjes aan.
- Vet de ovenschotel in met olijfolie en verdeel de spinazie over de bodem. Leg de kipstukjes erop.
- Was de courgette en snijd deze in blokjes en doe de Italiaanse kruiden erop. Roer het door de tomatenblokjes. Doe het mengsel in de ovenschaal.
- Doe de olijven erbij en als laatste de kaas erover heen.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten. Eet smakelijk.
3 Reacties
Heerlijk recept. Echt een aanrader!
Afgelopen week dit recept gemaakt en het was heerlijk!!
Dank je wel Daan!
Leuk om te lezen, Natascha.
Heb je nog andere recepten geprobeerd?
groet,
Daan