);
Home Slowcooker

Slowcooker

Door DKR

Het gemak van een slowcooker heb ik al vele malen benut. Wat is een slowcooker eigenlijk ?

Een slowcooker is een elektrische pan waarin je gerechten op een heel lage temperatuur kan stoven, sudderen en koken. Het proces is eigenlijk heel simpel: voeg al je ingrediƫnten met een beperkte hoeveelheid vocht in de pan en een aantal uur later heb je een heerlijke smaakvolle, sappige maaltijd. ( Bron: Google)

In de slowcooker, ook wel een Crockpot genoemd, worden de gerechten langzaam gegaard. Dit kan variĆ«ren van 3 tot 8 uur. We bekijken het bedieningspaneel van deze slowcooker eens van boven naar beneden. Bovenaan zie je het digitale klokje waar je kunt zien hoeveel tijd het gerecht nog nodig heeft om te garen. Meteen eronder zie je een – en een + Deze knopjes zijn om de duur van garen van het gerecht in te stellen. Het verspringt met een half uur. Teveel op het knopje gedrukt? Geen nood, je gaat met de – knop gewoon weer telkens een half uur terug. Te weinig tijd ingesteld? Je stelt met de + knop telkens een half uur erbij. Deze gebruik ik trouwens ook weleens op het laatst als ik het gerecht nog iets langer wil laten garen.

Deze slowcooker heeft twee standen: HIGH en LOW. Daarnaast zit een knop welke erg handig is als je iets later wilt eten. Druk je de WARM-knop in dan wordt het gerecht lekker warm gehouden totdat je aan tafel gaat. Hoe gemakkelijk! De inhoud van deze slowcooker is 5,7 liter. Handig met een groot gezin of als je het graag invriest voor een ander moment.

Op internet zijn vele slowcooker/ crockpot- recepten te vinden. Er wordt daarbij altijd aangegeven hoeveel uur het gerecht in de slowcooker moet en of je het op de HIGH of LOW stand moet zetten. Alvorens hem aan te schaffen misschien een tip: Leen hem eens bij een familielid of uit je kennissenkring! Mijn oudste dochter maakte er al regelmatig Ierse gerechten in. Eenmaal geprobeerd was ik verkocht.

DKR wenst je veel plezier met het ontdekken wat een slowcooker voor een gemak in de keuken is! Vindt de slowcooker waar ik erg tevreden over ben via deze link -> Crockpot Slowcooker

Deze website gebruikt cookies. Maar die van mij zijn veel lekkerder. Ik neem aan dat je hiermee akkoord gaat, hiermee heb je een betere gebruikerservaring. Je kunt altijd wegklikken. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies beleid