Wat een heerlijkheid! Dit gerecht ontstond nadat ik de koelkast opentrok en de zak witlof zag. Maar toch…een witlofsalade was niet waar ik direct zin in had. De roquefort kaas kwam op het aanrecht, een stuk chorizoworst en de pot met walnoten. Het plan was zo gesmeed. De oven voorverwarmen, de witlof koken en vervolgens de kaas brokkelen, worst in plakjes en dan in vieren snijden en de walnoten tussen mijn vingers halveren.
De combi leek me voortreffelijk maar het is altijd nog eerst proeven of het is wat ik hoopte. Het overtrof alles. De gesmolten kaas over een sliert witlof, de bite van de chorizo ertussen en dan af en toe een knapperig stukje walnoot. Dit wordt vaker op tafel gezet!
Ja, het is een heerlijk bijgerecht voor twee personen of een witlof-lasagne voor jezelf. Ik koos voor het laatste omdat echtgenoot niet tegenover me zit maar aan het werk is.
Fijne avond, lieve volgers!
Witloflasagne met Roquefort en chorizo Recept

Door augustus 15, 2018
Geplaatst:- KHD: 21,3 khd per portie (1 Porties)
- Voorbereiden: 10 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Totaal tijd: 35 minuten
Een heerlijke witloflasagne met Roquefort, chorizo en walnoot.
Ingrediënten
- 500 gram witlof 10,5 khd
- 150 gram chorizo 2,9 khd
- 150 gram Roquefort 3,0 khd
- 30 gram walnoten 4,7 khd
- beetje kerriepoeder 0,1 khd
- beetje peper 0,1 khd
Bereiding
Haal de buitenste bladen van de witlof af, snijd doormidden en haal de bittere kern eruit. Kook de witlof met wat zout en schud de witlof na 15 min. af. Laat de witlof in een zeef goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg een laagje witlofblaadjes in de schaal. bestrooi het met kerrie en peper. Leg vervolgens wat stukjes chorizo erop en de helft van de gebrokkelde roquefortkaas.
Herhaal weer vanaf de witlofblaadjes en de chorizo met roquefort. Doe de gebroken walnoten ertussen.
Nog wat peper en kerriepoeder en de schaal kan in de oven.
Na 15 minuten heb je een heerlijk bijgerecht voor 2 personen of een witloflasagne voor jezelf! Eet smakelijk *witlof 10 minuten koken en 15 min in de oven brengt op 25 min kooktijd( zie bovenin bij voorbereiding)
4 Reacties
De witloflasagne was echt superlekker!
Wat leuk Marjan, dank je wel!
Kun je deze ook in de slowcooker maken?
Hallo Louise,
Ik heb zelf ook een slowcooker maar geen idee of het met dit DKR recept kan.
Je zou het kunnen proberen maar dan de stand wel op slow zetten, lijkt me.
groet, Daan