Een heerlijk rolletje met zalm en roomkaas waar geen wrap of tortilla aan te pas komt. Je maakt met een paar eieren en wat creme fraiche heerlijke luchtige flensjes als basis, vult deze met zalm en roomkaas, even oprollen en je hebt een heerlijk voorgerechtje. En koud zijn ze ook voortreffelijk. Een pluk sla ertussen maakt het nog frisser maar die had ik toevallig niet in huis.
Het bereiden van een ei kan op verschillende manieren maar heeft ook een verschil in aantal koolhydraten. Een gekookt ei is 0 khd, een gebakken ei of omelet zonder verdere ingrediënten is 0,5 khd
Voor dit recept is 1 portie gelijk aan een omeletje. Opgerold komen er uit een omelet 4-5 stukjes = gelijk aan 0,8 khd
Zalmwraps Recept

Door oktober 15, 2014
Geplaatst:- KHD: 0,8 per portie (7 Porties)
Een heerlijk rolletje met zalm en roomkaas waar geen wrap of tortilla aan te pas komt. Je maakt met een paar eieren en wat creme …
Ingrediënten
- 135 gram Gravadlax salmon 1,0 khd
- 4 stuks eieren voor wrap 2,0 khd
- 40 gram Philadelphia roomkaas 1,1 khd
- 1 eetlepel creme fraiche 1,0 khd
- chili garlic kruiden 0,5 khd
- peper 0,1 khd
- kerriepoeder 0,1 khd
- stukje roomboter 0,0 khd
Bereiding
Zet de ingrediënten klaar.
Meng de eieren met de creme fraiche en de kruiden en klop het luchtig.
Doe een stukje roomboter in een pan en schep een beetje ei voorzichtig met een kleine, bolle soeplepel in de pan.
Laat het omeletje op een laag vuur stollen, draai om en leg op een bord. Maak zo'n 6-7 omeletjes.
Smeer op elk omeletje wat roomkaas.
Leg daar een plakje zalm op en smeer weer wat roomkaas erop.
- Rol de omeletjes op en zet ze in een klein bekertje ...
- ...of snijd ze na het oprollen in plakjes. Eet smakelijk!